HISTORIEN

nov 25, 2019

SPOT har siden 1994 været udstillingsplatform for den danske og sidenhen også den nordiske musik. SPOT 2020 er 26. udgave af festivalen. I 2019 var der over 1.450 optrædende musikere (inkl. crew) fra Danmark og de øvrige nordiske lande, der gav over 350 koncerter fordelt på 38 scener i løbet af tre døgn – og for 10.000-12.000 gæster. SPOT 2020 byder også på et stort musik- og festivalprogram, der som altid præsenterer ny musik fra den danske og nordiske musikscene.

ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD – Music Export Denmark er arrangørerne bag SPOT, som desuden bæres og støttes af et stort udsnit af det danske musikliv indenfor rocken og dens beslægtede genrer. Ambitionen med SPOT er at skabe en formidlingsplatform for den danske og nordiske musik. Repertoire og programlægning dikteres primært af viljen til at støtte op om nyere bands og kunstnere, der kvalitetsmæssigt har potentiale til at begå sig på det internationale marked.

Musikprogrammet omfatter debutanter såvel som mere etablerede kunstnere, der skønnes at være af interesse for enten nationale eller internationale musikformidlere, branche- og kulturfolk samt medier.