JJ Paulo kan både sige hakuna matata og mojn – og vil være stjerne

jan 13, 2020

Sangeren og produceren med masser af afrobeats i sig har allerede fået opmærksomhed i Østafrika og de nordiske lande – og så skal han spille SPOT. For han vil være stjerne.

Egentlig frigiver vi først 20 nye SPOT-navne torsdag, men vi kan ikke lade være med at lukke lidt op for godterne allerede nu. Så vi har talt med JJ Paulo…

Du siger det var Michael Jackson, der fik dig til at ville spille musik.  Hvad var det ved ham, der fangede dig, og hvordan kan man mærke det i den musik du selv laver?

Jeg blev fanget af den måde, Michael Jackson optrådte på. Når man så ham live, var det ikke en koncert men et show! Jeg var imponeret af den måde han kunne danse og synge på. Når man ser mig live, er man ikke til en koncert men til et show. Jeg rapper, synger og danser og laver akrobatik på en og samme tid. Michael Jackson var verdens bedste performer og det samme er jeg. Hvis du først har set mig live én gang, vil du stadig kunne huske det to år senere. GAFFA har netop nomineret mig til årets livenavn 2020. Den fortjener jeg at vinde – for den eneste man kan nominere udover mig i den kategori, som er bedre, er Michael Jackson, og så vidt jeg husker nominerede GAFFA ikke ham, ha-ha.


JJ Paulo holder også sine østafrikanske rødder ved lige.
– – –

Hvad synes du er det vigtigste ved musik. Og hvordan vil du beskrive din egen musik  – hvad er det, du gerne vil have frem/opnå?

Det vigtigste for mig er, at skabe en fest, når jeg spiller live. Jeg ønsker, at man skal lytte til min musik og komme i godt humør, og hvis man allerede er i godt humør, skal man begynde at vrikke med numsen uden grund. Jeg producer, skriver og mixer selv mine sange. Igennem alle processer tænker jeg på, at det jeg laver skal være en præsentation af mig og min personlighed. Teksterne handler om mine oplevelser, så ved at lytte til min musik vil du kunne lære mig ligeså godt at kende, som hvis du sad og snakkede med mig. Jeg er meget åben og har skrevet om alt fra at min biologiske mor døde af aids til at jeg havde svært ved at sidde stille, da jeg gik i folkeskolen. Jeg er 100 % mig selv, og hvis du kender mig, kan du høre det igennem min musik, og det er nok mit vigtigste budskab – ”vær dig selv” 

 Du har været i Tanzania med din musik i både radio og på den største tv-station –

Hvordan tager de mod din musik? Er du sådan lidt ekstra eksotisk dernede, fordi du er opvokset i et andet land? Og kan du også have en karriere kørende i det østafrikanske ?

 Et af mine mål er helt klart at slå igennem i Østafrika. Afrobeat er blevet en kæmpe global genre, og jeg ser muligheder for at slå igennem rigtig mange steder. I Tanzania har jeg været heldig at få min musik på nogle rigtig store platforme, bl.a. fordi jeg laver noget musik på engelsk, der skiller sig lidt ud selv for dem. Men også fordi jeg bor i Europa og at det derfor er – som du siger – lidt ekstra eksotisk. Det har åbnet nogle døre, der måske normalt ville have taget længere tid for andre som bor i landet at åbne.

Jeg var heldig at blive interviewet af en der hedder LIL OMMY i hans radio show TIMES FM, og der bliver alle de største stjerner interviewet, så det var en rigtig fed oplevelse. Jeg har også haft en sang spillet på East Afrika TV, som sendes i flere lande i Østafrika. Til marts kommer Østafrikas største stjerne Diamond Platnumz til København, og jeg skal være hans support, så der vil jeg også fortælle ham, at vi snart mødes på toppen. For jeg regner bestemt med at få et gennembrud i Østafrika om få år, når jeg bl.a. er færdig med at læse på Uni. Min musik er afrikansk, jeg danser afrikansk, jeg er afrikaner – så selvfølgelig skal jeg have en karriere kørende i Afrika!

Du har også spillet i de andre skandinaviske lande – er dine ambitioner internationale?

Det spørgsmål kan jeg besvare ganske kort med dette svar: ”Jeg bliver den første danske rapper, der får et international gennembrud”. Følg med og bliv inspireret.

Hvad er det bedste du har oplevet med din musik ind til nu?

At blive booket til at spille på SPOT festival. Ud over det, er den bedste oplevelse at se hvordan min far kommer til alle mine koncerter –  i starten syntes han ikke min musik var så god, og ville måske lidt have, jeg skulle fokusere på noget andet. Men i dag tror han 100% på mig og min musik. Jeg elsker at se ham nede blandt publikum, når jeg spiller, for han har lært mig det meste af det, jeg kan på scenen. Så den bedste oplevelse – udover SPOT –  er at min far kommer til mine koncerter. Dog ofte for sent, men han er jo også afrikaner, ”African time”, ha-ha.

Michael Jackson, 50 Cent m.fl. var dine gamle favoritter – hvilken ny musik lytter du til pt?

Jeg lytter stadig rigtig meget til Michael Jackson og 50 Cent. Ud over det, lytter jeg meget til Fela Kuti & Birthe Kjær, Fela Kuti præsentere min afrikanske kultur og Birthe Kjær min danske. Og jeg er meget dansk og meget tanzaniansk – derfor siger jeg bl.a. både mojn og hakuna matata.

Hvad er ambitionen med din musik – hvor vil du gerne være om f.eks. 5 år?

 Om 5 år vil jeg stå på en scene foran et publikum, for det er det, jeg født til at skulle. Om 5 år har jeg købt min mor et hus og min far en range rover. Om 5 år lever jeg af min musik. Og om 5 år vil genlæse denne artikel og sige hvad sagde jeg…

– – –
Foto: Morten Rygaard.

JJ Paulo er også blevet interviewet i Tanzania af Lil Ommy på Times FM