Dansk og nordisk musik i internationalt fokus: KEXP producerer live sessions under SPOT

jan 22, 2020

Den indflydelsesrige, uafhængige amerikanske radiostation sender et stort hold medarbejdere til SPOT for at optage sessions til millioner af følgere.

Den store non-profit og uafhængige amerikanske radiostation KEXP kommer til SPOT, og dermed får dansk og nordisk musik et ekstra boost, når det gælder muligheden for at nå ud til et endnu større internationalt publikum, end tilfældet allerede er i dag.

Radiostationen fra Seattle er en af de helt store tastemakers inden for musikkens verden, og KEXPs egne live-sessions på YouTube har over to mio. følgere. Det er sessions, der præsenterer musikverdenens store navne såvel som nybrud og trendskabende nye navne.

KEXP bringer nu disse livesessions til SPOT, for at optage gennem fire dage med et 12 mand stort hold. Og det kan ses som endnu et tegn på, at dansk/nordisk pop, punk, elektronisk, eksperimenterende musik m.v. er i stadig fremdrift og er kommet i godt selskab:

Andre KEXP-fokuslande er Island (Island Airwaves), Frankrig (Transmusicales) og Mexico (NRMAL music festival). Beslutningen om også at lave sessions fra SPOT, blev truffet efter KEXP gæstede festivalen i Aarhus sidste år.


Lige nu pågår arbejdet med at skabe de faciliteter og rammer KEXP har brug for i forbindelse med deres live sessions, samt udvælgelsen af acts til deres sessions. Ud over de omtalte live sessions vil KEXP også omtale SPOT via deres site, sociale medieplatforme og radiokanal i tiden omkring festivalen.

De involverede danske parter omkring aftalen er Slots- og Kulturstyrelsen, Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, MXD, SPOT, ROSA samt Aarhus Kommune – Statens Kunstfond tillige på det økonomiske plan. KEXP-aftalen er en del af en større kulturindsats i USA, der blev lanceret i maj 2018.

Ledende programchef og DJ, Kevin Cole hos KEXP siger:
”KEXP arbejder for at hjælpe musikfans med at opleve og opdage ny musik. Der udkommer så meget god musik fra Danmark og Skandinavien fra en lang række forskellige genrer, og KEXP er glade for at gå i partnerskab med SPOT, som er den førende showcase festival for bands og artister, der laver denne form for musik. Vi er meget glade for at kunne udforske denne dynamiske scene, og for at kunne kuratere og optage live sessions med SPOT-artisterne – og dele disse eksklusive optrædener med KEXPs community af musikelskere over hele verden”.

SPOTs og ROSAs leder Gunnar Madsen siger:
“Samarbejdet mellem SPOT og KEXP ser vi som en naturlig udvikling på det brede formidlingsarbejde for dansk musik, som vi føler os forpligtet på. Vi tror på, at dansk musik hermed får styrket sin internationale eksponering, og at dansk musikliv også får styrket sine muligheder for at varetage musikkens interesser og behov. Samarbejdet mellem MXD, SPOT, Slots- og Kulturstyrelsen og ROSA sikrer et bredt ejerskab omkring den internationale musikformidling, der forpligter, men også rummer store muligheder”. 

– – –
Fakta – KEXP
– Startede i 1972 som universitetsradio på University of Washington under navnet KCMU.
– En af de største og mest indflydelsesrige non-profit uafhængige musik-radiostationer med 200,000 globale lyttere hver uge
– Stationen er finansieret af 18.000 musikelskere.
– Stationens live sessions bliver filmet og lagt på KEXPs YouTube-kanal, der har over 2 mio. følgere og mere end en mia. samlede afspilninger. På Instagram har KEXP 258.000 følgere og på Facebook 372.309.

Foto i top: Nataworry Photography

KEXPs YouTube-kanal (inkl. sessions med flere SPOT-navne gennem tiderne) – klik her.
– – –
KEXP is a nonprofit arts organization and public broadcaster serving music lovers and artists through in-person, broadcast, and online music programming. KEXP operates one of the most influential listener-supported music radio stations in the country, KEXP-FM, Seattle. On KEXP’s YouTube channel, videos of exclusive in-studio performances garner millions of views per week. From a public facility at Seattle Center, KEXP produces hundreds of live performances and music events each year, many of which are open to public audiences at no charge. More information at kexp.org.