Et nyt år med den bedste Roots&Hybrid musik fra Danmark og hele verden

feb 6, 2020

PRESSEMEDDELELSE

Roots&Hybrid Festival 2020. Foreningen det turkise telt er for fjerde år i streg klar med Roots&Hybrid-festival. Et dyk ned i et nysgerrigt og horisont-udvidende musikunivers, midt i SPOT, Danmarks største showcase-festival.

30. april – 2. maj vender det turkise telts Roots&Hybrid Festival tilbage som en sub-festival til SPOT. I vente er et nyt program med sansepirrende og nysgerrig roots-musik fra hele verden. Programmet byder på 20 koncerter, som hver og en er klar til at invitere dig længere ind i festivalens univers af hypnotiserende lydlandskaber, skæve harmonier, sanselig fordybelse og stor fest.

I år kan du blandt andet glæde dig til bevægende sydafrikansk Xhosa-pop, dansk drømmejazz, palæstinensisk klub-fest og Aarhus-baseret women power-afrofest. Roots&Hybrid Festival er tre dage dedikeret til en global bevægelse, der søger længere ned i folkelige traditioner og længere ud i nye fællesskaber og nye musikalske hybrider.

Thomas Beyer fra projektledelsen i det turkise telt udtaler:

”På et utal af scener overalt i verden oplever folkelige traditioner en renæssance i musikken, og det er på ingen måde kun nostalgiske tilbageblik. Kunstnere tager afsæt i lokale rytmer og traditioner, kombinerer dem med moderne tendenser og skaber lyden af verden i dag. Det er inspirerende, vildt medrivende og fortjener at blive sat på den store scene foran et bredt publikum. Vi tror på at musik kan gøre meget mere end at underholde – det kan bevæge, oplyse, løfte og forandre!”

Spot på den musik du ikke kender
SPOT Festival er en showcase festival for upcoming nordisk musik. På Roots&Hybrid Festival præsenteres musik fra hele verden, både upcoming navne og de mere etablerede. Det kan umiddelbart godt virke som et umage match, men koblingen findes i et fælles mål om at udvide populærmusikkens spændevidde. På samme måde som SPOT ønsker at vise, hvad der rører sig i det nordiske musikmiljø, sigter det turkise telt med Roots&Hybrid Festival efter at vise tendenserne i et musikalsk område, som sjældent finder vej til landets store scener. Derfor præsenterer festivalen både lokale upcoming navne, og store internationale acts, som for længst har erobret hele verden.

“Samarbejdet med det turkise telt omkring Roots&Hybrid er med til at farve SPOTs ambitioner med vores festivalformat. Vi ønsker, at præsentere en bred – gerne kontrastrig – palet med nyere musik for et stort, godt og nysgerrigt publikum. Hvis vi samtidig kan styrke lokale arrangør-foreningers vilkår og arbejde med deres forskellige musikområder, så er det kun en tilsigtet ekstra gevinst for os,” tilføjer Gunnar Madsen, Leder af SPOT festival.

Foreløbigt program

Bongeziwe Mabandla (Sydafrika), smuk folkepop fra Sydafrika med traditionelle Xhosa-elementer, Zenobia (Palæstina), elektronisk dabke fra Palæstina – trækker tråde til både klubben og bryllupsfesten, Kalaha (DK), Supergruppen får besøg af dansk/tyrkiske Hilal Kaya, fest fra techno til stammedans), Hvalfugl (DK), trioen skaber musikalske faldskærme og svæver i smukke folk/jazz-drømmene og A Fo! (DK), women power-afrofest starter dansegulvet med strubesang, fløjtespil, dans og mere. Mere info på de fem navne i SPOTs line-up sektion.

Flere navne offentliggøres snart.

Roots&Hybrid 2020
30. april – 2. maj 2020
Adresse: Rå Hal, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Roots&Hybrid Festival 2020 er støttet af Aarhus Kommune, Tempi, Statens Kunstfond og SPOT/ROSA.

Kontaktinformation:
Camilla Aneto-Oleson, kommunikationsansvarlig hos det turkise telt
Tlf.: +45 31619259         Mail: camilla@detturkisetelt.dk

Conny Jørgensen, projektleder, SPOT festival.
Tlf: + 45 40253444         Mail: conny@spotfestival.dk