Det smager af SPOT: Online-koncerter fredag fra Way Up North! 

apr 29, 2020

Studenterhuset Aalborg og KORMA (Kompetencecenter for Rytmisk Musik Aalborg) inviterer til online koncerter i SPOT-regi fredag aften – på scenen er The Courettes, Hjalte Ros og Kogekunst. 

Sundhedskrisen har i dén grad vendt op og ned på vores hverdag, og med de oprindelige SPOT-datoer lige rundt om hjørnet, så kan det være lidt svært ikke at dvæle ved alt det, som vi mister. Heldigvis ser vi i øjeblikket, hvorfor kunsten altid vil bestå. Musikere, repræsentanter, arrangører og kulturiværksættere disker op med mange kreative indslag, som kan lette bare en smule på det uendeligt store afsavn til live-musikken, som COVID-19 har efterladt os med.

Det seneste skud på stammen giver mulighed for at få sendt en gedigen omgang SPOT Festival helt ind i vores stuer, da vores stærke samarbejdspartnere mod nord, Studenterhuset Aalborg og KORMA, har taget initiativ til at stable WAY UP NORTH SPOT SESSIONS på benene. Fredag 1. maj, hvor Way Up North skulle have præsenteret nogle af Nordjyllands fineste talenter på SPOT Festival, transmitteres live-koncerter fra Studenterhuset Aalborg direkte ind i stuerne hos alle os, der hungrer efter live-musik. Derudover inviteres særligt udvalgte branchefolk fra hele verden til at se med fra både Way Up Norths og SPOTs side – og bl.a. har The Courettes også et par kontakter de beder kigge med oven på deres corona-aflyste internationale tour. 

”Studenterhuset har med Way Up North festival siden 2007 stået for at præsentere de nordjyske talenter på SPOT, så vi er superglade for, at vi nu, sammen med KORMA og SPOT festival, kan formidle live-musik til publikum hjemme i stuerne og til de mange rundt omkring i verden, der følger med i, hvad der rører sig på den danske musikscene”, udtaler Mads Mulvad, der er kunstnerisk leder på Studenterhuset Aalborg og Way Up North Festival. .

 Og skal det gøres, så skal det gøres ordentligt. Udover at samarbejde med dygtige produktionsfolk og teknikere, så er det også nogle af Nordjyllands dygtigste bands, der skal optræde: 

Kl. 20:10 – The Courettes (foto øverst i artikel)
Den dansk brasilianske garagerock duo har siden starten i 2015 turneret intensivt i Europa og Brasilien. Vintage gear og vintage look og en forkærlighed til rockens rødder og en uknækkelig energi har givet The Courettes anmelderroser fra musiktidsskrifter som Mojo, Rolling Stone og Louder Than War: “The real sound of now busting through my door, new songs that keep kicking the history forward. I can’t imagine my turntable without The Courettes” – David Fricke (Rolling Stone Magazine, USA)

Kl. 20:50 – Hjalte Ross
Den unge sangskriver, sanger og guitarist, Hjalte Ross, udgav i efteråret 2018 sit anmelderroste debutalbum ”Embody”, der med Ross’ stemme rummer et klarsyn og en særlig følelse, som sammen med hans dristige fingerspil giver albummet en intens og afsondret lyd af tidsløshed. Hjalte imponerede alt og alle på SPOT Festival 2019, hvor han var på programmet hele tre gange,og har derudover spillet på både Roskilde Festival og som support på Mikael Simpsons Danmarksturné.

 

Kl. 21:30 – Kogekunst
Duoen fra Aalborg har rørt, inspireret, overbevist og provokeret sit publikum på de to albums ”Sexede” og ”LALA”, og med koncerter på både SPOT og Roskilde Festival, Bremen Teater, en færgebuffet ud for Grønlands kyst og i et teater i Cusco… Singlen  ”Kan ikke vente til i morgen” – fra debutalbummet ”Sexede”, blev brugt i Carsten Holms program på P6 Beat som jingle, og fik Holm til at erklære Kogekunst for hans nye yndlingsband. Det nyeste album ”LALA” fik store roser for sin avantgarde pop fra bl.a. Information, Gaffa og Undertoner og resulterede i udsolgte koncerter på Alice Cph og Tape i Aarhus. (Kogekunst-foto: Niels Fabæk)

Hold øje med Studenterhuset Aalborg, KORMA og SPOT Festivals Facebook-sider for link og yderligere info. Vi glæder os til at dyrke, dele og lytte til live-musikken med jer igen.

– – –
Fotografik øverst: The Courettes