LOCKDOWN LIVE: Lørdag er der online-fest for den aarhusianske urbanscene – se med

maj 1, 2020

Den vante kulturindustri er forsat lagt ned, bl.a. SPOT som skulle have foregået i denne weekend. Men heldigvis fortsætter de initiativrige fremstød og aktiviteter, der holder liv i den interessante danske musik. Lørdag 2. maj inviterer Aarhus Volume og Our Agency til LOCKDOWN LIVE i samarbejde med SPOT, Music City 2022 og PROMUS. Se med derhjemme!

Aarhus’ urbane scene har aldrig været mere interessant og aktuel. LOCKDOWN LIVE er derfor arrangementet, hvor du kan opleve, hvad det lokale urbane vækstlag har at byde på. Et digitalt udstillingsvindue for de mange talentfulde artister, der selv mangler kanaler at blive hørt på.

Aarhus Volume og Our Agency har samlet en lang række interessante artister, der bredt omfavner alle urbangenres forskellige kroge. Og udstillingsvinduet skal selvfølgelig være skinnende – derfor bliver det hele optaget fra et professionelt tv-studie setup hos altid gode Soundwise. Og naturligt afvikles alt sammen efter de gældende corona-forbehold.

I løbet af aftenen vil der præsenteres 12 artister, og det foregår alt sammen live fra Aarhus Volume og SPOT Festivals Facebook og Instagram. Den magiske aften skydes i gang lørdag aften kl. 18.30, og du vil blive ført igennem værterne Lærke Kruse og en
“special guest”.

Du vil kunne opleve Smiley, Nella, $HYBXI, Marcus Gordon, IVAN$ITO,  Graa, Føl Som, Bogfinkevej, Zaka & Blok 12,  Ham fra Syd,  NOCLAJTP, 28 og Baby Bino.

LØRDAGENS ARTISTER:

●  Smiley
Smiley er kendt fra DON x LEE x BARBER og har nu kastet sig ud i sit soloprojekt “Stadig Koldt” som han udgav i Januar 2020.

 

● $HYBXI
$HYBXI er en fremadstormende hiphop og RnB stemme, som med sin sublime forståelse for melodier og tekster leverer amerikansk-inspirerede tracks i international klasse. Med opvækst i Boston virker universet omkring $HYBXI meget autentisk, og han
benytter sig af musikken til at tale om følelser, hylde kærligheden og vise sin respekt og beundring for kvinder.

● Marcus Gordon
Marcus Gordon er en dansk RnB-stemme, der debuterede i 2017 med singlen ‘Genudsendt’, og
efter 2 års pause er han nu tilbage med EP’en ‘Bøhland’, som med en ny og forfriskende lyd
udfordrer den danske urban-scene.

● IVAN$ITO
IVAN$ITO er en dansk/chilensk rapper og sanger, som på mest overbevisende stil leverer spanske rim blandet med nordiske noir-beats og sydamerikansk-inspirerede rytmer. Med fængende melodier og eftertænksomme tekster, kan man som lytter fordybe sig i et univers som
bedst beskrevet er; drømmende, syngende, opløftende og stærkt emotionelt.

 

●  Graa
Urbant inspireret elektropop, der krænger følelserne ud med autotune!

https://www.dr.dk/musik/karrierekanonen/artist/graa

●  Føl Som
Igennem musikken fortæller bandet os – at være følsom betyder ikke nødvendigvis at man er ømskindet eller skrøbelig- for ​Føl Som​ betyder dét at være følsom, at vise sin sande kulør, og gøre sin menneskelige fejlbarlighed til sin styrke.

https://www.dr.dk/musik/karrierekanonen/track/fol-som/mit-blod

●  Nella
Helt nyt act

●  Bogfinkevej
Bogfinkevejs univers af catched melodier, svedige beats og tekster med dybde og kant udfoldes i den grad og sætter endnu en gang en stor fed streg under de 3 aarhusianeres musikalske alsidighed.

●  Zaka & blok 12
Zaka og blok 12 er to nye århusianske rappere der med deres 1. single “Følg med” har vist os et univers med en legende tilgang til musikken og lyden.

●  Ham fra Syd
Med den hårde, kontroversielle drill-lyd, der blev populariseret af Chief Keef i Chicago, og som siden har bredt sig til London i form af UK drill, er Ham Fra Syd stærkt inspireret af.

 

● NICOLAJTP
NICOLAJTP, er en kunstner der med aggressive og eftertænksomme rim og flow beskriver den usikre side af ungdommen og specielt på han nye album ‘’En Uge’’. Et anderledes melankolsk Hip-Hop univers, hvor hans følsomme stemme og overbevisende rap rammer!

https://youtu.be/JQ-6kzzn5nQ

● 28
28 er Universal’s nye skud på stammen. Den århusianske rapper har været under radaren i et års tid og med en amerikansk inspireret lyd er han nu klar til at indtage den danske musikscene.

● Baby Bino
Baby Binos tekster tager udgangspunkt i hans og gang’ets dagligdag og livsstil. Lyden og (livs)stilen afspejler sig i den dominerende Trap/Hip Hop-bølge, som vi primært kender fra Atlanta, hvor universet er meget narcissistisk og selvhøjtideligt. Ifølge Baby Bino selv, skal man kunne ”turne up” og “føle sig selv”, når man lytter og synger med på tracksene. Den bemærkelsesværdige livstil er en vigtig del af musikken og udtryksformen.


Aarhus Volume har efterhånden en del erfaring med den urbane genre og det at præsentere urbankoncerter. Med deres egen gadefestival samt forskellige koncert-koncepter og events har de over de sidste fire år præsenteret 150+ urban koncerter.

Our Agency er et indie label, der har eksisteret siden 2019 og  har specialiseret sig i urban musik. Stiftet af Oliver Linå og Lars Leth og sammen med deres team har de produceret, mixet og mastereret sammen med upcoming artister såvel som de helt store navne i den danske musikindustri.