Marshall Cecil: – Virtuelle koncerter har lært os at finde mere energi i hinandens sammenspil 

jun 10, 2020

Corona-krisen er som bekendt kommet på tværs af utallige musikeres planlægningskalendere. Men for torsdagens gæster i “Live fra VA15”, Marshall Cecil, hører oplevelserne alligevel til de mere bemærkelsesværdige: Tre timer før trio’ens debut-album ”Going Up / Going Down” skulle udkomme online ved midnat 12. marts lukkede statsminister Mette Frederiksen Danmark ned. Og det betød samtidig ”farvel” til en udsolgt releasekoncert på Lille Vega to dage senere – og alle andre forårs- og sommerliveplaner, som f.eks. SPOT i maj…

”Århundredets dårligste dag at udgive album på” har trioen selv kaldt det – men man må også sige, at de tre har taget udfordringerne i stiv arm: Til en start blev release-koncerten i stedet live-streamet hjemme fra studiet via et indhyret proft produktionshold. Og med 30.000, som kiggede på.

Som gruppens trommeslager Sebastian Fibiger fortæller, vendte gruppen derefter situationen om på hovedet i stedet for at gå i sort:

– Når vi nu ikke kunne spille live, blev vores fokus hurtigt rettet mod at skrive ny musik. Den kendsgerning forankrede et naturligt skift af fokus, så vi har faktisk lavet en del nyt materiale – og føler alle at vi er midt i en kreativ sangskrivningsproces, siger Sebastian – uden at ville gætte på hvad de nye numre ender op som.

Og så er gruppen også blevet en slags livestreaming-veteraner. For efter den rosende omtale fra release-koncerten, spurgte Ekstra Bladet, om Marshall Cecil ville livestreame via avisen en fredag aften i april – primetime.

– Det gav også mange gode reaktioner, folk har været meget nysgerrige omkring os efterfølgende. Og siden er vi blevet inviteret med i flere streaming-events – den på torsdag er vist den femte. Men lige så meget vi glæder os til torsdagens streamede koncert, glæder vi os til at spille rigtige koncerter og møde publikum igen, forsikrer Sebastian, og løfter sløret for en Danmarks-tur på syv jobs med start i Vega 5. september.

–  Men vi tager noget god erfaring med os fra steaming-koncerterne, fortsætter Sebastian: – I den normale koncertsituation kan du blive høj på samspillet med tilskuerne – under en streaming-koncert er du overladt til at finde energien i dig selv og dit band. Jeg tror også, at man lærer at stole på sig selv lidt mere i en virtuel koncertsituation. Du aner jo ikke, hvor mange der ser med, mens du spiller.”

Koncerten kan følges via GAFFAs og SPOTS facebook kl. 21:30 torsdag aften.
– – –
Foto i top: Malik Grosos