Live fra VA15: Tirsdagens koncert med Liberty er gruppens første – ever!

jun 12, 2020

Efter Dúnés ophør og en længere pause var Mattias Kolstrup helt klar til at søsætte sit nye projekt, Liberty, da coronaen ramte:

– Så halvanden måneds planlagte aktiviteter med video-optagelser, PR-kampagner, præsentationskoncert på Hotel Cecil, job på SPOT og en masse andet blev lagt ned på blot halvanden dag, fortæller Mattias Kolstrup.

Hvad gør man så? Jo, Liberty besluttede sig for at komme i gang alligevel. Øverne op til de ellers planlagte koncerter blev ganske vist lagt i skuffen, men til gengæld lavede de andre aktiviteter. 20. marts udkom singlen ”Closure” (ganske sigende i en corona-tid)– og efterfølgende lavede de så en speciel video-udgave af sangen, strikket sammen via indsendte videoklip fra gruppens fans, som danser til nummeret.

– Jeg synes, det var smukt. Jeg oplevede en form for fællesskab midt i coronatiden– noget vi og fansene kunne lave sammen, siger han om videoen (se den nederst).

Men selvfølgelig er det ikke optimalt at få afmonteret en ellers planlagt ny-lancering af en karriere på den måde, erkender Mattias: – Specielt aflysningen af SPOT gjorde ondt, men nu har vi lige relanceret vores turné, hvor vi starter 1. oktober i min gamle hjemby Skive og derefter giver ni koncerter rundet om i landet. Og i mellemtiden er debut-albummet også udgivet. Det sker 19. juni.

Og Mattias Kolstrup glæder sig i den grad til at komme ud på tur igen: – De rykker rigtigt meget live de nye – det er fede musikere jeg har med. Jeg kunne ikke lade være med at smile over intensiteten, da vi øvede de første gange tilbage i februar…

Men siden satte coronaen som sagt stop for den aktivitet, så Mattias og resten af Liberty har rent faktisk først øvet sammen igen i denne uge og skal fortsætte med det over de kommende dage:

– Ja, koncerten på tirsdag bliver Liberty’s allerførste! Og vi kan godt mærke, at det er nu, det sker. Vi glæder os, siger Kolstrup, der lover masser af ny Liberty-musik  + en enkelt cover af Depeche Mode…

Du kan følge koncerten med Mattias Kolstrup og resten af Liberty på vores Facebook, når de spiller til Live fra VA15 på tirsdag klokken 21 ved at følge dette link.

 

Se desuden Closure-videoen med Mattias Kolstrup og Liberty-fans: