GRETA: “Jeg føler, mit samlede udtryk er meget mere helstøbt nu end pre-corona”

jun 17, 2020

GRETA stod klar til at tage hul på sit hidtil travleste koncertår, men så ramte corona-pandemien. Nu glæder hun sig til at udgive anden del af sit debutalbum til efteråret. Oplev hende i morgen til Live fra VA15. 

Med blandt andet SPOT 2020 og Roskilde Festival i kalenderen havde popkunstneren, GRETA, set frem til en forestående festivalsæson med masser af eksponering og muligheder. Krydret med en næsten udsolgt danmarksturné med færøske, Teitur, i foråret, kunne det planlægningsmæssigt ikke være bedre, men pludselig blev virkeligheden som bekendt en anden:  

– Som solist havde jeg den mest pakkede koncertkalender i min karriere nogensinde, så det slog mig selvfølgelig lidt ud slet ikke at skulle spille. Det tog mig lige et par uger at vænne mig til tanken.

Den københavnbaserede nordtysker, GRETA, har førhen indgået i den kvindelige popgruppe, Ida Red, men i efteråret ‘19 udkom første del af debutalbummet som ep, “Ardent Spring I,” der blev startskuddet på hendes soloprojekt. Anden del af udgivelsen følger til september, og de to dele kommer til at udgøre hendes debutalbum og giver dermed et samlet indblik i GRETAs eventyrlige popunivers, der bygger på et eftertænksomt samspil mellem fremmede og nostalgiske tendenser. På samme tid betegner hun sig selv som en visuel artist, der ønsker at understrege sit eget lydbillede ved at opbygge sanselige verdener gennem forskellige udtryk. Hun tillægger det eksperimenterende element stor værdi, og lockdown-perioden har samtidig givet hende et naturligt pusterum, hvor hun har haft mulighed for at arbejde kreativt med sin helhed som kunstner:

– Hvis alt var gået efter planen, havde jeg ikke haft så meget tid til at udvikle mig på alle de andre punkter. Jeg føler, mit samlede udtryk som kunstner er mere helstøbt nu end pre-corona. Det er virkelig fedt at mærke! Samtidig er mit ståsted meget mere sikkert og stabilt, og jeg føler mig stærkere og har mere ro. 

Men nu ser GRETA igen fremad og især mod efteråret, hvor hele touren med Teitur genoptages, og solokarrierens første debutalbum fuldendes med udgivelsen af “Ardent Spring II.” Som så mange andre herhjemme er hun meget fortrøstningsfuld for fremtiden: “Jeg kan næsten ikke vente til, at det hele begynder at rulle igen,” slutter hun.

 

Følg GRETAs koncert til Live fra VA15 torsdag klokken 20.30 på linket HER.