Nicklas Sahl: ”Jeg har haft tid til at lade kreativitetslynet ramme”

jun 18, 2020

Popkometen Nicklas Sahl var klar til at udgive debutalbum og derefter indtage store festivaler som Jelling Festival, NorthSide og Smukfest. En ubekendt faktor var COVID-19, som kom i vejen. Heldigvis lander det ventede debutalbum til august fra singersongwriteren, som har brugt tiden på at skrive nye sange og fordybe sig i det kreative. Live fra VA15 livestreamer Nicklas Sahl i aften.

Med gennembrudssinglen ”New Eyes” og en række succesfulde numre som ”Planets” og ”If I Killed Your Night”, har Nicklas Sahl etableret sit navn som en solid popkunstner. Det næste naturlige skridt er udgivelsen af debutalbummet:

 – Lige nu forbereder jeg mig på, hvordan albummet skal se ud visuelt. Faktisk var albummet færdigt inden corona, men det ville have været et mærkeligt tidspunkt at udgive det på, da jeg ikke ville komme ud og spille på festivalerne, hvor folk kunne lære at kende det.

Den 23-årige artist er naturligvis ærgerlig over alle de (spille)oplevelser, han blev frarøvet. På den anden side har han haft mere tid til at gå i dybden med albummet og fokusere på nye sange:

 – Det har været begrænset, hvad jeg har kunnet foretage mig af arbejdsrelaterede ting under corona. Det har givet mig ro, så har jeg haft tid til at få nye idéer. Det er en sindssyg vigtig del af at være sangskriver og kunstner. Tid til at lade kreativitetslynet ramme dig, smiler han.

Debutalbummet kendetegnes af, at det er en fortælling om en ung mands udvikling. For tre år siden var Nicklas færdig med gymnasiet i østjyske Hadsten, hvorefter han flyttede til København og fik pladeselskab, tv/radio-shows og spillejobs at se til:

– Sangene på albummet handler om, hvordan det er at være en ung knægt, der forsøger at finde vej i livet. Hvordan jeg reagerer på at være musiker og få travlt og have det fedt med at være popmusiker. Samtidig med at man også oplever kærlighed – den del udvikler sig også, når man bliver ældre. Debutalbummet handler om, at jeg allerede har fundet en base i København, og hvordan det nu skal gå videre.

I maj udgav Nicklas singlen ”In The Window Frame”. Under corona har guitaristen med den store stemme prioriteret livestreams og interaktion med sine fans. Om det fortæller han:

 – Det er en fed ting, at artisten og fans sidder i hver sin comfort zone. Det var nemt at tage en snak med dem. Så tæt på kommer man måske sjældent på hinanden, og det har helt sikkert været fedt stadig at få noget input.

Til efteråret stævner Nicklas ud på tour, der bringer ham forbi i alt 18 danske og tyske spillesteder:

 – Jeg glæder mig til hele touren. Det at komme tilbage på en scene og spille for et rigtigt publikum. Der er også nogle steder, som jeg aldrig har spillet før, for eksempel DR Koncerthuset. Jeg glæder mig bare til at alle de oplevelser, det vil bringe.

Inden Nicklas begiver sig ud på landets scener, så kan du opleve online koncert med ham i aften via Live fra VA15. Det foregår på SPOTs og GAFFAs facebook-sider kl. 19.00.