Ida Laurberg i Live fra VA15: En coronatid med hjertesorg var grobund for ny musik

jun 23, 2020

Ida Laurberg er den ærlige sanglyriker med den eminente vokal, der slog igennem med det hjemmegjorte nummer Puppy Dog Eyes for fire år siden. Med et knust hjerte på bagagebæreren har hun drypvist ladet singler fra sin kommende ep Phase Five dumpe i lytterens favn. Oplev Ida Laurberg live til Live fra VA15 onsdag aften.

Lige inden Søren og Mette tonede frem på skærmen og bebudede den største nedlukning af landet siden besættelsen, gennemgik en ung kvinde et brud med sin kæreste. Ida Laurberg var heartbroken og gennemgik forskellige faser af følelser, som forandringen førte med sig. Hun skrev tankerne ned, og sangene til ep’en Phase Five opstod.

 – Jeg bruger musikken til at komme ud med mine følelser. De bliver skrevet, mens jeg føler dem. Jeg sidder tit ved mit klaver og skriver, når jeg er i det.

Sangerinden fra Helsinge fik under corona-perioden tid til at reflektere og ”tænke over ting, som man normalt gemmer sig lidt fra”: Intetheden og verdens stilstand gav hende inspiration til at erkende og ændre ting i sit eget liv. Inden COVID-19 havde hun netop smagt på landevejslivets glæder:

 – Jeg var færdig på tour med Jada som support, og det var så fedt at spille live! Det har været hårdt, især som upcoming-artist, at man lige pludselig ikke kunne spille.

Ida skulle have optrådt til SPOT festival, men hun har i stedet medvirket i festivalens internationale online videosession-kampagne SPOT at Home og online-koncerten INPUT LIVE for Soundvenue x Tommy Jeans. Hendes sangskrivning er hudløst ærlig og relaterbar, når hun med udgangspunkt i sit eget liv forfatter sine sange:

 – Der er virkelig mange personlige ting, som jeg godt kunne holde for mig selv. Men jeg har en trang til, at det skal ud. Nogle gange kan det føles ubehageligt, men det gør mig også til den artist, jeg er: At mine sange kan sætte følelser i gang hos folk.

Udover at vække følelser hos sine fans, så kan Ida Laurberg betegnes som en girlboss. Sammen med sin manager stiftede hun pladeselskabet All Chemistry. Hun forklarer, at det sommetider er hårdt at skulle gøre det hele selv, men at hun er glad for beslutningen.

Ved at have fuld kreativ kontrol og indflydelse markerer Ida Laurberg sig som en kunstner med en selvstændig og ambitiøs stemme i popbranchen. Hendes melankolske popsange har appel, og drømmen om musikken som levevej har altid været der:

 – Jeg har altid tænkt, at det, at leve af at lave musik ville være sindssyg fedt. At have sin hobby som et arbejde. Jeg kommer fra en meget lille by, hvor jeg altid har tænkt ”at det kunne ikke lade sig gøre” eller ”det er kun meget få, som det lykkes for, og jeg er ikke én af dem”. Men så begyndte jeg selv at lægge musik op på YouTube, og så skulle jeg prøve alligevel.

Meget er sket siden Ida lagde videoer på YouTube. I disse dage finder man hende i studiet, hvor hun øver til live performances og sørger for, at ep’en bliver hundrede procent klar. Da spørgsmålet om hendes musikalske forbilleder falder, så har sangerinden ikke haft ét idol som ledestjerne.

Tidligere beundrede hun især Demi Lovato for hendes vokal og historie, mens Doja Cat også har ageret inspirationskilde. For tiden lytter hun til Tove Lo, som også er anerkendt for sange om den sårbare og stærke kvinde.

Ida fortæller følgende om sin optræden til Live fra VA15:

 – Det bliver rigtig dejligt at skulle spille live. Jeg håber, at nogen vil synes, det er fedt og vil følge med. Jeg spiller altid nye sange, og nogle gange ting der ikke er planlagte. Så det bliver fedt!

Du kan se og høre Ida Laurberg til Live fra VA15 onsdag kl 21.00 på SPOTs eller GAFFAs facebook-sider.