Drew Sycamore har lavet online release-fest med drinks og pænt tøj. Nu glæder hun sig til at komme på græs

jun 24, 2020

I morgen aften gæstes Live fra VA15 af Drew Sycamore. Siden det roste debutalbum Brutal fra 2019 har den dansk-walisiske sangerinde, guitarist, og sangskriver udgivet singlen ”Take It Back”, som er forløberen for album nummer to. Og så har hun tilføjet et efternavn. Den sælsomme historie om navnetilføjelsen involverer Justin Bieber og fodboldspillere…

Tilbage i 2018 brød Drew igennem lydmuren med singlerne ”Hard To Love” og ”Keeping Up”, hvor hendes alsidige og distinkte stemme krævede lytterens opmærksomhed. I dag publiceres nye sange under navnet Drew Sycamore, som er en beslutning truffet på baggrund af flere forvekslinger:

 – På Instagram blev jeg konstant tagget i Justin Bieber-merchandise (red.: Justin Biebers tøjmærke Drew House), og der blev hele tiden uploadet ting til min Spotify, og fuck mand, det er træls. Og når man søger på ”Drew” på nettet, og der så kommer en del fodboldspillere op, griner Drew.

Så med tanke på Freddie Mercury og David Bowie fik hun ideen om, at et kunstnerefternavn kunne være en mulighed. Men da Drew præsenterede idéen om efternavnet Sycamore for sine nærmeste, var de i begyndelsen skeptiske:

 – Mattias (red.: Kolstrup – Drews mand), hans bror og min grafikmand syntes alle, at det var et fjollet efternavn, og at det lød lidt for metal-agtigt. Jeg syntes dog, at det havde en god klang, men var også i tvivl, om man overhovedet kunne ændre sit navn, når man allerede har udgivet musik?

Eftertænksomheden tog over, og efter en rum tid var Drews bagland også hooked på navnetilføjelsen. Og nu er Drew Sycamores album ”færdig-ish”, og udgives til næste år. I skabelsen af pladen har hun undersøgt, hvordan hendes comfort zone har kunnet udvides og håndværket udvikles:

 – Det har været sindssygt spændende at arbejde med albumformatet. Der har været mere fordybelse, og det kan jeg godt lide. Jeg har udarbejdet alt selv, mens Mattias har taget alle billeder. Det er spændende, hvordan man kan tegne en ny side af sig selv med det visuelle.

Drew fremhæver, at mange mennesker hører radiosinglen eller sangene på deres Spotify-playliste. Hendes håb er, at flere vil få en oplevelse fra start til slut med albummet, som er udtænkt som en helhed. Opfølgeren til et vellykket album kan være præget af forventninger, men Drew har ikke ladet sig påvirke:

 – Albummet har været helt vildt sjovt at lave! Jeg har forsøgt ikke at tænke ”Synes andre at det er fedt?”, for jeg har fundet ud af, at det er en kæmpe dræber. Jeg lukkede mig inde i studiet med Frederik og Fridolin Nordsø, og så har det været op til os, hvad vi har syntes var fedt og grineren at lave.

Inden Drew tog i studiet med tvillingebrødrene, mærkede hun også COVID-19’s konsekvenser. I isolationen glimrede skrivelysten ved sit fravær, og det var svært at være kreativ, når nyhederne om virussen og senere Black Lives Matter blev en insisterende del af hverdagen.

Drews første skridt tilbage til musikken bestod af at skrive lyrik, digte og ord, og dernæst fokuserede hun på det visuelle. Under lockdown-perioden fik Drew også uventede, positive oplevelser:

 – Mattias og jeg har været hinandens bedste SoMe-managers. Vi har lavet livestreams og lavet online release-fest, hvor vi drak drinks og havde pænt tøj på. Vi snakkede med folk og skålede, det var mega hyggeligt. Man kom meget tættere på hinanden, og det er nok ikke noget, jeg har oplevet siden MSN Chat, ha-ha!

Til sensommeren skal en skærm ikke længere adskille Drew Sycamore og hendes fans. The Brutal Tour bringer den rock’n’rollede popsanger med de dybfølte numre rundt i fem af landets største byer. Om de forestående koncerter fortæller Drew ivrigt:

 – Det bliver ligesom når køerne kommer på græs! Jeg vil opfordre alle til at købe billetter, for jeg lover at vi spiller, uanset om publikum skal sidde ned eller laver moshpit. Jeg glæder mig til at spille hele Brutal, nye sange og at møde folk!

Inden Drew skal ud i det danske sensommerland kan du opleve hendes karisma og personlige sange på den sidste aften med Live fra VA15 i denne omgang. Følg koncerten på SPOTs og GAFFAs facebooksider i morgen aften klokken 19.30.